Hopp til innholdet

Ny start

Nytt år, nye muligheter

Et nytt år kan være en gylden mulighet til å starte med blanke ark, også i hjemmet. Hos oss finner du en rekke butikker som kan inspirere til å finne gode løsninger for oppbevaring og strukturering av hjemmets ulike rom.

For mange er nytt år forbundet med rydding og organisering i både skap, skuffer, boder og loft. For mange har hjemmekontoret kommer for å bli og man trenger kanskje å skape praktiske soner for jobbing i ulike rom eller bare ta en opprydning. Vi har satt sammen noen tips for å skape et mer strukturert og ryddigere hjem:

 1. Kvitt deg med ting du ikke bruker.
  For å skape et ryddigere og mer organisert hjem bør man først selge, gi bort eller donere bort ting man ikke lenger bruker eller har behov for. Bruk gjerne lokale arve-/byttegrupper eller finn.no så kan tingene du ikke lenger trenger leve videre hos noen andre.
 2. Alt må ha en fast plass.
  Ting som ikke har en fast plass i hjemmet ender man ofte opp med å lete undøvendig etter. Ha faste plasser til ting, så er det enklere å rydde det på plass og enklere å finne igjen.
 3. Oppbevar ting i gjennomsiktige bokser - etter samme kategori.
  Bokser eller annen oppbavaring man kan se igjennom gjør det enkelt å se hva man har, både til matoppbevaring eller annen oppbevaring. Hos Nille finner man et godt utvalg oppbevaringsbokser og hos Clas Ohlson har smarte vakumposer som er genialt til lagring av tekstiler. 

  Glasskrukker-organisering

 4. Rydd i kjøleskapet - lukt og smak
  Vi kaster mye mat i Norge, også mat som fint kan spises. Rydd jevnlig i kjøpeskapet slik at du har god oversikt over hva du har og kan planlegge deretter. Vårt tips: sett syltetøyglass, tacosaus, ketchup m.m på dette roterende brettet fra Clas Ohlson, så slipper du å grave lengst bak i kjøleskapet for å se hva du har!
 5. Roter i barnas leker
  Sett frem kun at utvalg av barnas leker i åpne hyller slik at de enkelt kan se hva de har. Roter jevnlig på lekene, slik at de opplever at lekene virker "nye". Unngå å lagre leker i store, uoversiktelige bokser som gjør det vanskelig å se hva som faktisk finnes av leker.
 6. Bruk heller 15 minutter på å rydde å vaske hver dag
  enn å bruke opp helgen til store vaskeprosjekter. Samle alle rengjøringsprodukter på ett sted i en fin kasse, for eksempel denne fine boksen fra Kremmerhuset.

  skap-organisering

Ble du inspirert til å rydde og organisere? Fiks det på Tveita da vel!

 

Sist oppdatert: 30.01.23